Ilmanvaihtokanavien nuohoaminen

Tiesitkö, että nuohous on tärkeimpiä asioita kiinteistöjen kunnossa pitämisessä? Kiinteistöjen omistajia velvoittaa jo pelastustoimilaki huolehtimaan säännöllisestä tulisijojen ja ilmanvaihtohormien nuohouksesta. Nuohous tehdään vakituisessa asumiskäytössä olevaan kiinteistöön tyypillisesti kerran vuodessa.

Miksi asianmukainen tulisijojen ja ilmanvaihtokanavien nuohoaminen on niin tärkeää?

Tulisijojen ja ilmanvaihtokanavien nuohoaminen säännöllisesti on erittäin tärkeää erityisesti paloturvallisuuden ja puhtaan sisäilman takia. Nuohouksessa puhdistetaan tulisijoihin ja ilmanvaihtohormeihin kertynyt pöly ja noki. Säännöllisin väliajoin suoritettu nuohous pidentää lisäksi hormien ja teknisten ilmanvaihtojärjestelmien käyttöikää. Puhtaat ilmastointikanavat säästävät myös energiaa pienentäen näin sähkölaskua ja takaavat puhtaan sekä terveellisen sisäilman. Pölyisessä ilmanvaihtokanavassa tuli leviää nopeasti ja on näin tulipalon sattuessa rajusti ja nopeasti leviävän tulipalon riskitekijä. Puhdas tulisija taas edesauttaa puhtaampaa palamista kuin likainen tulisija. Nuohoamaton tulisija aiheuttaa tulipalon sattuessa nokipaloriskin.

Muista ennen nuohousta!

Nuohoojan työturvallisuudesta huolehtiminen on yhtä tärkeää kuin itse nuohoaminen. Kiinteistöjen omistajien on huolehdittava ennen nuohousta kiinteistön turvallisuudesta kuten esimerkiksi tulisijojen nuohouksessa katolle johtavien tikkaiden ja katon kunnosta turhien turvallisuusriskien ja onnettomuuksien välttämiseksi. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta ei saa kotitalousvähennystä.

Linkkejä

Voit halutessasi lukea lisää nuohouksesta esimerkiksi seuraavilta sivustoilta.

Etelä-Savon pelastuslaitos

Pohjois-Savon pelastuslaitos

Nuohousalan Keskusliitto ry

Kannattaa kysellä Nuohouspalvelu Huumoselta lisätietoja! Kerron mielelläni nuohouspalveluista.